Ronde 7: EDC wint nipt
ENSCHEDE - Zaterdag 14 december heeft EDC na een spannende strijd met 15-12 (4-3) gewonnen van Wolter&Dros/ADG 2, waardoor de Enschedese dammers nu op plaats 4 staan.

Zeges
Liefst 4 EDC-ers staan na ronde 7 in de top 12 van de landelijke topscorerslijst in de tweede klasse B. Michel Koop forceerde een gewonnen eindspel en staat nu alleen eerste met 19 punten, zijn beide achtervolgers staan op 17 punten. Broer Ronny, gestegen naar plek 7, maakte het zijn opponent zo lastig dat die in grote tijdnood kwam en in de fout ging. Rabin Hanoeman pakte schijfwinst en boekte zijn tweede zege op rij en staat nu nummer 12 op de lijst. Haarlemmer Roel Janssen won in het vergevorderd middenspel via een leuke slagfinesse en klom naar plek 37.

Verlies
Hans van Gompel trapte in het middenspel in een lichte combinatie en verloor. Harry Veldman, als invaller voor Paul van de Veen bij EDC 2 goed op dreef met 4-12 punten, vergat op de 50e zet in een gelijkwaardige stelling op tijd de klok in te drukken en kon zijn tegenstander de hand geven. Gino Schirinzi speelde tactisch teveel op zetjes en kreeg een doorbraak op zijn korte vleugel om de oren.

Remises
Gerard Vink, plek 10, verzuimde op de 50e zet een winstvariant en moest later in remise berusten.
Kopman Luit Haan had net te weinig voordeel, hij weigerde een eerste remiseaanbod, omdat er nog iets in zat, en vervolgens werd er (komisch) iets te lang doorgespeeld. Gerrit Kooistra had een bekende strategisch gewonnen middenspelpositie op het bord maar moest na bijna 6 uur spelen blij zijn met de winnende remise voor EDC. Arbiter Jan Velner kon daarna de individuele uitslagen doorbellen.