Ronde 6: EDC pakt punt tegen koploper

ENSCHEDE - Zaterdag 30 november heeft EDC na een spannende strijd met 12-12 gelijkgespeeld tegen koploper DDC uit Deventer. In de stand blijft EDC vijfde en heeft nog steeds een theoretische kans op de tweede promotieplek. De volgende wedstrijd is op zaterdag 14 december thuis tegen Wolter&Dros/ADG 2 uit Amersfoort. Op de volgende pagina staan de tabellen met cijfers.

Hoogtepunten
De climax van de middag gebeurde aan bord 10 bij Rabin Hanoeman in het eindspel, hoewel hij het in de partij al veel eerder had kunnen uitmaken. Zijn tegenstander speelde als 71e zet 31-22 en het leek op het eerste gezicht remise te gaan worden. Na ruim 5 uur spelen keek Rabin ineens triomfantelijk rond, wachtte nog 5 minuten en forceerde de winst via een fraaie finesse doordat de dam van zijn tegenstander vast werd gezet door zowel een witte als een zwarte schijf, zie ook onze internetsite!
Een ander hoogtepunt was wederom de fraaie winstforcing van Michel Koop, inmiddels al zijn 5e zege waardoor hij op de eerste plaats blijft op de landelijke topscorerslijst in de tweede klasse B.
Ook Paul van de Veen hield stand tegen een van de Deventer topspelers en is nog steeds ongeslagen.

Gemiste kansen
Roel Janssen haalde er tegen een andere sterke speler een winnende dam uit maar verzuimde helaas de winst te verzilveren. Gerard Vink miste winstvarianten en mocht op de 50e zet nog blij zijn dat zijn tegenstander een winnend offer over het hoofd zag.
Ronny Koop, Gino Schirinzi en Luit Haan behaalden te weinig voordeel en speelden eveneens remise.

Blunders
Bestuurslid Hans van Gompel was op de 14e zet al in sinterklaasstemming, zijn tegenstander mocht 2 houtjes weggeven en kreeg er 3 terug.
Gerrit Kooistra liet zich in een 8 om 8 verrassen via een 1 om 1 ruil waarna het gelijk uit was.