EDC2 kampioen Provinciale 2e Klasse Oost, 2002-2003

Eindstand
Individuele uitslagen
Partijfragmenten
Foto
Topscorers
Wedstrijdverslagen

Wedstrijdleider J.Hoven, 06- 23014135

Eindstand tweede klasse Oost d.d. 18 februari 2003

 

EDC2

HDC

Eelen/ Rhaan

Witte v Moort 5

Maas van ‘t Hoog 3

W

P

Bord punten

EDC2

X

9/13

13/17

8/19

13/14

8

12

106-64

HDC

12/7

X

10/12

9/15

18/12

8

10

95-74

Eelen & Rhaan

7/5

10/12

X

17/10

16/12

8

8

89-83

Witte v Moort 5

14/4

12/9

5/13

X

8/9

8

6

74-104

Maas vt Hoog 3

7/8

3/6

4/9

14/12

X

8

4

63-102


Individuele resultaten:

r.7

EDC 2

-

Hardenberg

13-7

1.

J. Hoven

-

W. Meyer

1-1

2.

G. Kleinsman

-

K. Weydema

3-0

3.

J. Gellekink

-

A. Bakker

1-1

4.

H. Veldman

-

S. Pruiksma

3-0

5.

W. v. Sint Annaland

-

G. Overweg

1-1

6.

D. Vuurboom

-

J. Huisman

1-1

7.

L. Munnink

-

K. de Haan

3-0

8.

J. van Montfoort

-

H. Veltink

0-3

 


EDC 2 partijfragmenten

Nog niet beschikbaar


Een foto van het kampioensteam

 

 

EDC 2 PODB kampioen 2e klasse Oost 2002-2003

Zittend vlnr naar rechts: Willie Steinmeijer en Derk Vuurboom;
staand vlnr: Gerhard Kleinsman, Jan Hoven, Jan Velner, Harry Veldman,
Ludwig Munnink, Björn Veldman, Jan van Montfoort, Rob Pots,
Wim van Sint Annaland en Johnny Gellekink

 

 


  Topscorers EDC2

  EDC2/ Naam

W

+

=

-

Punten

1.

Harry Veldman

6

5

1

0

16

2.

Gerhard Kleinsman

7

5

0

2

15

3.

Jan van Montfoort

7

4

2

1

14

4.

Ludwig Munnink

7

3

2

2

11

5.

Wim van Sint Annaland

8

     

9

6.

Derk Vuurboom

4

2

2

0

8

  Björn Veldman

5

2

2

1

8

8.

Johnny Gellekink

8

2

1

5

7

  Jan Hoven

5

2

1

2

7

  Jan Velner

4

2

1

0

7

11.

Willy Steinmeijer

1

 

1

 

1

  Wim Schepers

1

 

1

 

1

  Rob Pots

1

 

1

 

1

 


  Wedstrijdverslagen EDC2

Wedstrijdverslag van HDC tegen EDC, gespeeld 17-02-2003 7-13
Door Jan Hoven

Nu dan een verslag van een trotse teamleider: Het was op een maandag in februari dat wij in een rode bus naar Hardenberg gingen om de eigenlijke kampioenswedstrijd te spelen, want we hadden maar 1 puntje meer. En omdat HDC nog een wedstrijd tegoed had tegen Eelen en Rhaan moesten we wel winnen. Na een mooie toespraak van W. Meyer die ons veel succes wenste en zelf ook graag kampioen wilde worden, kreeg EDC er versterking bij van 2 supporters te weten G.Vink en J. Velner en dat werd door ons zeer gewaardeerd!!Na een uur spelen werd duidelijk dat het geen makkie zou worden, Jan Hoven stond een schijf achter en Jan van Montfoort ging ook niet zo lekker.Nadat Gerhard en Ludwig hun partij en de 3 punten binnenhaalden kregen we er allemaal weer vertrouwen in en volgde al snel de remises.
Derk Vuurboom speelde tegen een erg goede dammer heb ik mij horen vertellen en maakte een mooie remise tegen J.Huisman. Verdere remises waren voor Wim van Sint Annaland, Johnny Gellekink en Jan Hoven.
Jan van Montfoort kon vandaag topscorer worden maar verloor helaas zijn partij. Harry Veldman was nog als laatste bezig. Zijn tegenstander bood tevergeefs remise aan, maar Harry maakte het mooi af en won de partij en werd daarbij topscorer van het 2e.
Zo werden wij kampioen die avond en wonnen met 13-7
Rest mij nog de invallers van het 2e team Willy Steinmeyer, Jan Velner ,Rob Pots:
Bedankt voor het meedoen en de puntjes die gehaald zijn. Klasse!

 

Verslag Eelen en en Rhaan - E.D.C. 2 7 – 13
Door Harry Veldman

1. H.Kamphuis - W. van St. Annaland 3-0
2. J.Podt - J.Gellekink 1-1
3. J.Hogenkamp - D.Vuurboom 1-1
4. J.Schottert - H.Veldman 0-3
5. W.Folkert - B.Veldman 0-3
6. H.Bakhuis - L.Munnink 1-1
7. B.Hendriks - J.Velner 1-1
8. N.Attasio - J. Montfoort 0-3

Op dinsdag 12 november 2002 speelde ons 2e team hun 4e wedstrijd tegen Eelen en Rhaan. Eelen en Rhaan was tot op dat moment nog ongeslagen. Wij waren de competitie begonnen met kampioensaspiraties. Wilden we nog wat dan moest deze wedstrijd zeer zeker gewonnen worden. Door afwezigheid van Gerard Kleinsman en Jan Hoven moesten wij wederom een beroep doen op zowel Jan Velner als Jan van Montfoort. In principe speelt Derk Vuurboom de uitwedstrijden niet mee. Omdat wij anders met een speler minder moesten spelen was Derk bereid om mee te spelen. Vooraf had ik al geïnformeerd hoe laat wij zouden kunnen beginnen. Officieel is het 19.30 uur, maar de praktijk wijst uit dat het vaak 20.00 uur wordt. Afgesproken werd dat wij er om 19.45 uur zouden zijn. Toen wij op dat tijdstip arriveerden bleek een team van Heino al vanaf 19.30 uur klaar te zitten. Om goed 20.00 uur werd er begonnen. Na ongeveer 3 kwartier spelen kwam Björn een schijf voor. Björn had een agressieve opening en zijn tegenstander wist niet goed wat hij er mee aan moest. Het begin zag er dus goed uit. Na ongeveer 1 uur bleek dat Jan van Montfoort slecht uit de opening was gekomen en kon schijf verlies niet voorkomen. Zie Diagram 1. Derk, spelend aan bord 3 haalde er na ongeveer anderhalf uur spelen een combinatie uit en kwam 2 schijven voor. Zoals ik het kon bekijken was het nog een kwestie van even uitspelen en de eerste winst zou binnen zijn. Even later kwam ik zelf ook een schijf voor en leek het er goed voor ons uit te zien. Dat het echter vreemd kan lopen bleek wel toen ik korte tijd later weer bij Derk keek. Hier bleek zijn tegenstander plotseling een dam te hebben en in wezen stond Derk op dat moment verloren. Derk liet zich echter niet uit het veld slaan, vocht terug en haalde er later toch nog een remise uit. Klasse Derk!. Nadat ik mijn partij met een lichte combinatie met winst had beëindigd, speelde Ludwig remise. Ludwig speelde een gedegen partij, had wel licht voordeel, maar kon niet tot winst komen, Kort daarna won Björn zijn partij. Met de schijf voor, die hij kort na de opening al haalde, speelde hij zijn partij goed uit en gaf zijn tegenstander eigenlijk geen kans. Stand op dat moment 8 - 2 in ons voordeel. Nu werd het tijd voor onze beide Jannen. Jan Velner was inmiddels een schijf voorgekomen. Hoe dat precies is gegaan is mij nog niet bekend. Zijn tegenstander wist het ook niet. Volgens hem had hij, tijdens een slagenwisseling een schijf (van hem zelf) teveel van het bord gepakt. Jan had later de partij thuis nagespeeld en beaamde dit. De stand was inmiddels zodanig dat Jan nog een zet nodig had om zijn tegenstander volledig vast te zetten.  Jan deed echter een andere zet en ook nadat zijn tegenstander had gezet zou de partij nog mooier uit kunnen zijn. Helaas Jan zag het niet en de partij werd uiteindelijk remise.
Vervolgens keken wij verder bij andere Jan. Zijn schijf verlies had hij nog niet terug maar toch wist Jan een dam te krijgen. Het eindspel leek remise, waar wij eigenlijk al blij mee waren. Zijn tegenstander wilde ook doorlopen naar dam. Jan voorkwam dit door nog een schijf te offeren. Vervolgens speelde Jan het eindspel op vakkundige wijze uit. Wim had het moeilijk tegen zijn tegenstander en kon een nederlaag niet voorkomen. Johnny had een gelijkwaardig 7 om 7 eindspel en omdat het toch al 12-6 in ons voordeel was besloten ze er remise van te maken.

 

Verslag Witte van Moort 5 - E.D.C2 4-19
Door Harry Veldman

1. B. Lawant - J. Gellekink 1-1 (7)
2. B. Drent - H. Veldman 0-3 (4)
3. A. Noppers - G. Kleinsman 0-3 (2)
4. G. Jansen - W. van St. Annaland 0-3 (8)
5. R. Hazelhorst - B. Veldman 3-0 (6)
6. A. Albers - L. Munnink 0-3 (3)
7. H. Twiest - J.van Montfoort 0-3 (1)
8. I. Stegeman - J. Velner 0-3 (5)

Maandag 9 december 2002 moesten wij spelen tegen Witte van Moort 5. De eerste ronde hadden wij van hen verloren. Mogelijk dat hierbij meespeelde dat E.D.C. psychologisch kennelijk problemen heeft indien zij moeten spelen tegen Witte van Moort. Zij hadden de laatste wedstrijd met behoorlijke cijfers verloren van Twente’s Eerste waarvan wij met behoorlijke cijfers hadden gewonnen. Ik hield dit onze spelers dan ook voor hierbij aangevende dat wij zeer zeker kansen hadden. Of dit uiteindelijk de doorslag heeft gegeven kan ik natuurlijk niet zeggen. Wel weet ik dat wij goed gemotiveerd aan de wedstrijd begonnen. Ook nu speelden Jan Velner en Jan van Montfoort weer mee. Nadat de voorzitter van Witte van Moort, de hr. Huls, ons welkom had geheten, begonnen wij om 19.50 uur aan de partijen. Na ongeveer een half uur spelen bleek dat Jan Velner al een schijf voor was gekomen. Dit is toch een kleine opsteker voor de andere spelers. Even later was er een slagenwisseling bij Ludwig. Het is mij niet bekend of men daar naar keek dan wel naar de tegenstandster van Ludwig. Om 21.00 uur bleek dat onze tweede invaller, Jan van Montfoort, inmiddels ook een schijf voor was gekomen. Kennelijk zijn beide invallers bezig een vaste plaats in het team te verwerven. Dit mede gezien de punten die zij gezamenlijk in de vorige wedstrijd hebben behaald. Een kleine domper was dat Björn even later in een combinatie liep en zijn tegenstander een dam haalde. Björn had echter nog wat vangstellingen staan zodat hij de partij nog niet direct behoefde op te geven. Toen vervolgens Ludwig ook een schijf voorkwam kreeg ik er vertrouwen in. Helemaal toen Jan van Montfoort met een combinatie zijn partij won. Tegen 21.30 uur haalde Gerhard door een mooie combinatie de 2e winstpartij voor ons binnen. Kort daarna wist Ludwig zijn eerder behaalde schijfwinst eveneens om te zetten in winst. Nadat ik zelf ook won gelukte het Jan Velner in zijn langste partij ooit gespeeld, eveneens te winnen zodat de stand inmiddels 15-0 in ons voordeel was. Björn kon ondanks de vele vangstellingen de dam van z'n tegenstander niet krijgen en verloor zijn partij. Johnny had na bijna 1½ uur spelen nog maar 30 zetten gespeeld . Voor de resterende 15 zetten had hij nog een kleine 4 minuten. Hoe hij het doet weet ik niet maar hij haalde de tijdscontrole en even later werd tot remise besloten. Inmiddels was het al aardig laat geworden en was alleen Wim nog bezig. Zijn tegenstander dacht er nog wel remise uit te kunnen halen. Wim maakte echter geen fout en won zijn partij eveneens. Einduitslag 4 - 19. Een uitslag die mede te danken is aan de goede inzet van onze spelers en beslist niet geflatteerd is.